dissabte, 24 d’octubre del 2009

Pedagogía Wardorf

La majoria d'escoles lliure segueixen la pedagogía Wardorf, creada per l'austriac Rudolf Steiner ( 1861-1925) . Les ideologias de la filosofia de Steiner, es basan en què l' ésser humà està format per l'esperit, el cos i l'alma.
Aquesta pedagogía es centra en que el nen aprengui a través de les seves pròpies experiències, fa ús de la seva memòria i aprèn a través dels seus sentits. Aquesta pedagogía esta formada per tres etapes; la primera infància, la infantesa i l'adolescència.
La primera infància, que va del 0 als 7 anys es pretén que el nen es desenvolupi en l' entorn físic i aprengui a través dels sentits, respongui a través de la imitació que és el més comú en aquest periode. El nen ha de poder gaudir d'un entorn ric, per poder desenvolupar la imitació i afavorir el seu aprenentaje a través de jocs creatius, que potenciarà el seu organisme físic.
En aquesta etapa es prepara al nen per a la vida que té per davant, i desenvolupa la concentració, l'interès i l'amor per apendre a través d'activitats com escoltar històries, preparar menjar, cantar, pintar...

En la segona etapa, la de la infantesa que té lloc en el periode dels 7 als 10 anys, es pretén que el nen explori a través de la imginació. La tasca principal és traduir tot el llenguatge imaginatiu del nen a la realitat . Es tracta de treballar les coses útils, que es podrien ensenyar a primària, peró fent servir la imaginació ja que fa que els sentiments del nen estiguin més a flor de pell, i per tant augmenta l'experiència, s'aprèn de manera mes fàcil i s'utilitza de manera més constant la memòria.

La etapa de la adolescència, que va dels 14 als 21 anys es potencia la capacitat racional i l'abtracció de la persona. La persona s'adona de la seva individualitat. La intel·ligència del que era un nen ha madurat a través de la voluntat de sentir, a pugut arribar a un pensament clar i experimentat.

A partir dels 21 anys comença la veritable tasca educativa, que és l'autoeducació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada